Steeds meer mensen gaan in het nieuwe jaar aan de slag met hun woning. Zo zijn er veel mensen die hun woning verbouwen, maar zijn er ook veel mensen die hun tuin opknappen. Bij het opknappen of verbouwen van de tuin, is het van belang om de juiste materialen te gebruiken. Steeds meer mensen willen bijvoorbeeld een overkapping laten maken en dit betekent dat je goed hout nodig hebt. Een houthandel heeft vaak een ruim aanbod in verschillende houtsoorten, maar het uitkiezen van de juiste houtsoorten is soms erg lastig. Iedere houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Waar moet je nu op letten bij het kopen van hout? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Hardheid

Als je hout bij een houthandel koopt, is het van belang om naar de hardheid te kijken van het hout. Hout bestaat uit verschillende hardheden en hierin maken we onderscheid in hardhout en zacht hout. Met hardhout wordt over het algemeen hout van loofbomen bedoeld en dit is heel sterk hout. Loofbomen groeien namelijk langzamer dan standaard bomen en dit maakt het hout ook een stuk duurder. Hardhout wordt steeds vaker gebruikt en hiermee bedoelen we vooral het hout uit de tropen. Dit hout droogt namelijk heel erg snel en is beter bestand tegen schimmel en vocht. Hardhout van een houthandel is daarom perfect voor bijvoorbeeld een overkapping.

Keurmerken

Wanneer je hout gaat kopen bij een houthandel, is het van belang dat je kijkt naar de manier waarop het hout tot stand is gekomen. Duurzaam hout heeft namelijk een keurmerk en er zijn internationaal twee verschillende keurmerken. Het is aangeraden om alleen te kiezen voor hout met een keurmerk. Op de website van een houthandel, kun je meer informatie over het hout en of het hout een keurmerk heeft.

Als je hout wilt kopen bij een houthandel, is het ook van belang om het bij de juiste houthandel te kopen. Het is daarom aangeraden om op het internet de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je krijgt op deze manier een duidelijk beeld van het aanbod en dat is natuurlijk erg fijn.

Pin It on Pinterest