Stel je laat je enige huissleutel in het watervallen, laten we zeggen in een reuze aquarium. Of natuurlijk ergens bij een sloot of andere waterlichaam dat Nederland rijk is. Dan is het helemaal geen slecht idee om eens te kijken naar opties om je woning op een veilige manier binnen te komen. 

Vraag je familie om een reservesleutel 

Het is natuurlijk altijd prettig om een reservesleutel bij je familie te hebben liggen. Dan kun je gemakkelijk je woning weer in zonder een raam in te hoeven tikken of door een raam te klimmen. Dat is allemaal een stuk veiliger. Maar wat nu als je familie ver weg woont? Dan is het helemaal niet makkelijk om deze tip te realiseren. 

Vraag de buren om een ladder 

Je kunt bij een buitensluiting een ladder vragen aan de buren. Zo is het mogelijk om naar binnen te komen in je woning. Dan moet je wel het geluk hebben dat er een raam open staat. Een van onze auteurs heeft dit zelf een keer gehad en heeft zich via het raam naar binnen weten te loodsen. Iets wat niet geheel zonder gevaar is, daar het raam waardoor hij klom zich niet laag in de woning bevond. 

Hoe kan je het beste je woning binnenkomen bij een buitensluiting? 

We raden je aan om bij een buitensluiting altijd een slotenmaker te raadplegen. Zo weet je zeker dat je niet afhankelijk bent van een reservesleutel. Ook hoef je niet door een raam heen te klimmen. Verzamel je moed, pak je telefoon en bel een slotenmaker. Deze kan gemakkelijk het slot openen zonder dat er schade optreedt. Je hebt ook garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Dat scheelt een hoop! Vraag veiligheidsadvies aan slotenmaker Rotterdam.

Vind je het leuk om meer teksten te lezen? Dan moet je echt eens even kijken op onze site. Daar vind je nog meer inspirerende teksten die ook met aquaria te maken hebben. Lees snel verder om op de hoogte te blijven.